Psiholog Daniela Conta apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 08357, cu atestare in:
– Psihologie clinica, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
– Consiliere psihologica – analitica, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
– Psihologia muncii, prin Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor
Cabinet Individual de Psihologie Conta Daniela este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B4197.
Atestari profesionale si experienta:
• Licenta in Psihologie – Sociologie – Bucuresti
• Master cu specializarea in “Tehnici de comunicare si influenta psiho-sociala” – Bucuresti
• Formare de tip Masteral in Psihoterapie Analitica Jungiana ( 2009-2011)
Formare continua din 2009 pana in prezent:
• Cursuri si seminarii de formare continua in psihoterapia analitica organizate sub indrumarea ARPA si prezentate de Prof. Dr. Verene Kast in perioada 13.09. – 18.09.2009
• Cursuri si seminarii de formare continua in psihoterapia analitica organizate sub indrumarea ARPA si sustinute de Dr. Arlene Landau TePaske si Dr. Bradley TePaske in perioada 19.10.2010- 25.10.2010
• Workshop „Deep memory process”, prezentat de Ph. D. Roger Woolger, desfasurat in perioada 03-04 iulie 2010
• Cursuri si seminarii de formare continua in psihoterapia analitica si tehnica sandplay organizate sub indrumarea ARPA si prezentate de Dr. Rosa Napoliello Balfour, Dr. Maria Ellen Chiaia si Dr. Liza Raviz in perioada 24-30 iulie 2011 si 29 august – 2 sept. 2011
• Seminar formativ in psihologia analitica a dezvoltarii: „Teoria dezvoltarii a lui Erich Neumann” organizat sub indrumarea ARPA – seminar clinic – prezentat de Trainer MRS. Dvora Kutchinski, analist IAAP, desfasurat in perioada 08-09 iunie 2012
• Procesul de analiza personala inceput in anul 2009 s-a desfasurat pe parcursul a peste 350 de ore.
Sunt membru in Colegiul Psihologilor din Romania, filiala Bucuresti
Servicii psihologice
• Consiliere psihologica analitica
• Psihologie clinica
Consilierea psihologica se adreseaza copiilor, adolescentilor, adultilor, cuplurilor si familiei.
Ce este consilierea analitica?
Consilierea psihologica de orientare analitica isi are temeiul pe construirea unei relatii terapeutice bazate pe incredere, pe acordarea de suport, pe asigurarea confidentialitatii depline si a respectului cuvenit individualitatii si unicitatii fiecarei persoane care alege sa paseasca pragul cabinetului unui psiholog.
Consilierea psihologica de orientare analitica este o forma de interventie psihologica care faciliteaza exprimarea emotionala verbal sau prin simbol (analiza de vis, joc in nisip, desen, modelaj, basme, povesti, etc.), in vederea activarii potentialului de vindecare aflat in fiecare dintre noi.
De ce avem nevoie de psiholog?
“Indiferent cat de absurd ar parea, oamenii ar face orice pentru a evita sa stea fata in fata cu propriul lor suflet” – Carl Gustav Jung
Noi toti, in adolescenta, la inceput de viata avem aspiratii inalte si tiptil ne trezim pe un drum la care nici n-am gandit si al carui orizont nici macar nu il putem intrezari. Coplesiti de griji si impovarati de indatoriri nu gasim deloc sensul adevaratei noastre existente. Ca si cum nu ar fi destul, corpul nostru ne da semnale si incepe sa se exprime prin simptom. Acest simptom se poate exprima prin nevroze, anxietate generalizata (ingrijorari excesive), depresie (tristete accentuata, oboseala marcanta), atacuri de panica (teama, palpitatii, ameteala, nod in gat), fobie sociala (timiditate intensa, teama de a vorbi in public), fobii specifice (frica de animale, de lift, de a iesi din casa, de inaltime), probleme de cuplu (gelozie, infidelitate, sexualitate, comunicare dificila, divort, decesul partenerului), anorexie vs. bulimie, obsesii si compulsii, ticuri, furie, insomnii, stress, stima de sine scazuta, anxietate, dependete (de relatii defectuoase, de tutun, alcool, droguri etc), insomnii, cosmaruri repetitive, lipsa poftei de viata, blocaje emotionale, dezechilibru in relatia cu ceilalti, tentative de suicid, decesul unei persoane apropiate etc.
Radiografia unui asemenea tablou poarta semnificatia ca suferim in interior, ne pune semne de intrebare si ne arata ca a venit vremea sa gasim cauza acestor tulburari.
Aceasta durere launtrica ne poate bloca in neputinta sau in sansa pe care o dobandim printr-o astfel de problematica astfel incat sa ne impinga spre gasirea unor solutii. Numai de noi depinde ce alegere facem.
Cum se desfasoara terapia ta?
Daca ai decis sa pasesti pragul cabinetului meu, sedintele tale se pot desfasura dupa urmatorul program:
• luni- vineri intre orele 10-20.
Ce altceva iti poate oferi terapia?
In acest tango al suferintelor si vindecarii te pot insoti asa cum am fost si eu in drumul devenirii mele. Terapia creeaza contextul de a descoperi de unde vin blocajele, de a le constientiza si de a da un nou sens vietii tale in directia dezvoltarii, care te va face sa-ti placa de tine si viata pe care o traiesti. Putem gasi impreuna si drumul tau personal, cel al cunoasterii de sine.